Kizomba

Kizomba staat bekend als sensuele partnerdans, waarbij de man leidt en de vrouw volgt. Mensen die de dans niet kennen denken vaak dat het er altijd zeer intiem aan toe gaat op de dansvloer. Een misverstand; hoewel er een intieme stijl bestaat (Douceur), is het meestal een uiting van gebrekkige kennis en ervaring als dansers zich beperken tot tegen elkaar aan staan. Onder Kizomba valt een brede variatie aan stijlen (van Semba en Traditional tot Urban). Iedere stijl heeft een eigen ritme in de muziek, van feestelijk vrolijk tot ingetogen verdrietig - of juist met ruwe klank. Sommige stijlen lenen zich vooral voor familiefeesten waar je ook danst met je oma. De mate van intimiteit is dus afhankelijk van de band die je hebt.

Als didactische werkvorm staan tijdens de les alle paren in een cirkel en laat de docent regelmatig de leiders met andere volgers dansen. Dansen met iemand anders dan je eigen partner betekent dat je met elkaar kunt bespreken wat er met een ander anders voelde, waardoor je lichamelijke reactie anders uitpakte (waardoor je het figuur meer of minder makkelijk of mooi uitvoerde).

Salsa

Salsa is een in Nederland populaire Zuid-Amerikaanse partnerdans. Bij ons ben je aan het juiste adres voor LA Style, afkomstig uit Los Angeles, die zich kenmerkt door in rechte lijnen te dansen.

Als didactische werkvorm staan tijdens de les alle paren in een cirkel en laat de docent regelmatig de leiders met andere volgers dansen.