man wearing balck suit jacket and woman wearing red dress dancing
man wearing balck suit jacket and woman wearing red dress dancing

Socials

De beste reden om op dansles te gaan is dat je lekker wilt kunnen dansen op Socials. En de beste reden om naar Socials te gaan is dat je er goed kunt oefenen op de stof die in de lessen is behandeld. Verder is het natuurlijk gewoon leuk om te socializen met anderen die besmet zijn met het dansvirus.

Kizomba

In Utrecht is er iedere twee weken op donderdag van 20:00 tot 24:00 een oefenavond van "YDK Dance Events"; leerlingen van erkende scholen krijgen korting op de entreeprijs. YDK organiseert ook maandelijkse feesten op zaterdagavond in Zeist, meestal in combinatie met een workshop.

Om de week op woensdag is er "Mercredi Kiz" bij De Dreef.

Bij verschillende kleine initiatieven voor Socials ben je welkom als je een bekende bent van een van de organisatoren. Je leert ze kennen bij lessen of op andere Socials. Vaak kun je geïntroduceerd worden door iemand die al bekend is.

Er bestaan geen gestructureerde media voor Kizomba Socials. De allerbeste weg om te weten te komen wanneer waar leuke feesten zijn, is om mensen te kennen die mensen kennen. Je kunt ook zoeken op Facebook, waar je lid kunt worden van iedere groep die iets lijkt te organiseren.

Salsa

In Utrecht en omgeving kun je bijna iedere dag wel ergens Salsa dansen, ook al is dat vaak SaBaKi (dan speelt de DJ afwisselend Salsa, Bachata en Kizomba). Aan te raden zijn de feesten die Fuego Tropical een paar keer per maand op zaterdag organiseert. Op donderdag en zaterdag kun je laagdrempelig terecht bij Union, op dinsdag bij SalsaVentura, vaak op vrijdag bij De Dreef. Befaamd is Salsa On Sunday, waar het niveau wel vrij hoog is. Maandelijks organiseert "YDK Dance Events" een SaBaKi, aan de Kanaalweg.

Op de site van Latinworld worden veel feesten aangekondigd, maar als je naar de echt leuke feesten wilt dan helpt het als je mensen kent die mensen kennen.

Stijldansen

Ieder weekend kun je wel ergens in of om Utrecht naar een Social, of Danscafé zoals dat vaak genoemd wordt. Erg leuk is maandelijks op zaterdagavond "De Salon" in De Bilt; op zondagmiddag en donderdagavond kun je terecht in de Musketon in Lunetten, twee keer per maand op zaterdagavond bij "Dansschool De Rijk" in Nieuwegein, en twee keer per maand op zaterdagavond bij "Fred".

Hoewel niet alles wordt vermeld, geeft de site ballroomdancing.nl wel een mooi overzicht.